.

.

Дивија Шакти 12.25-12. Карат Црн Халцедон Сулемани Хакик Скапоцен Камен Сребрен Прстен За Мажи И Жени

Дивија Шакти 12.25-12. Карат Црн Халцедон Сулемани Хакик Скапоцен Камен Сребрен Прстен За Мажи И Жени

DEN 191.84

Пристапност
Во достапна форма

Црната Халцедонија или сулемани кала Акик е Полускапоцен Скапоцен Камен го користат многу астролози за да ги поништат злите ефекти На Раху и Кету. Има Црна боја со или без многу малку линии/линии видливи на неа. Се вели дека го спречува Злото Око, го подобрува Физичкото И Менталното Здравје. Одличен камен за многу искрени вредни луѓе. Камен од големо значење во"Исламот". Сулемани Акик / Црниот Оникс треба да биде најдобар ако е направен Во Панчадату И Сребро. Одлично, ако се носи во сабота. Лековити Својства : се вели дека е камен за Чакрата Муладара и е многу корисен за избегнување на негативните енергии од која било чакра. Препорака за карат : 2-2, 5 Карати за деца, 3-5 Карати за тинејџери, 5-15 Карати за возрасни (Консултирајте Се Со Астролог, доколку е потребно). Носење Прст : По Можност Среден/Втор Прст или Трет/Прстен На Десно. Големините на прстените се засноваат На табелата Со големини На прстени Во Америка.

Главните карактеристики

Избор на клиент