.

.

Џоди Лин Бергрен

Џоди Лин Бергрен

DEN 3.00

Пристапност
Во достапна форма

Спарувањето на нејзините зборови и белешки во сложените аранжмани формира мешачки прикази на најобичните до најсуптилните човечки искуства. Се одликува со нејзиниот јасен, јасно убав глас среде преплетување на делови од акустични инструменти. Започнува : "Јас не сум добар човек/ никогаш не сум морал да бидам / тоа беше премногу лесно/ само да се приклучам со победничкиот тим";. ОВА ЦД ги обединува нејзините значајни вокални, инструментални и композициски способности со живописниот придонес на многу талентирани Музичари од Заливот. Нејзините текстови се протегаат од френк до коси. Маримба интерјектира кратки мелодични фрази меѓу наметливиот вокал, брзото удирање на гитара и doubleмичката двојна бас линија во цитат; Јас Паѓам;. Еден човек се обидува да го прекине работното место на неговата претпоставена привилегија во цитат; Одреден Вид Манкот;. Други теми на песната вклучуваат извлекување од врска со само-апсорбирана личност (Не Е За Вас), посветена љубов на еден млад човек кон својата девојка додека тој оди во војна (вирџинија I) и како што се враќа (Вирџинија II), и преоптоварени мајки мисли како таа цела ноќ со нејзиниот болен бебе син (По Ходникот). Тоа е неверојатно чесно и интересно тело на работа.

Главните карактеристики

Избор на клиент