.

.

Луди Кучиња И Англија: Популарна Музика И Англиски Идентитети

Луди Кучиња И Англија: Популарна Музика И Англиски Идентитети

DEN 933.28

Пристапност
Во достапна форма

Луди Кучиња И Англија ја поврзува англиската популарна музика со прашања за англиските национални идентитети, со есеи кои се движат низ Боуви и Погреб, ПЈ Харви, Биши и Незгодно. Подоцнежните години на 20 век забележаа оживување на интересот за културните и политичките значења на Англиската На начини кои продолжуваат да одекнуваат сега. Поп музиката е истовремено однадвор и внатре во дебатите што следат. Може да се користи како начин на коментар за тоа како значењата на Англиската циркулација социјално. Но, исто така, ги произведува тие значења, честопати преземајќи тврдења за англиската национална културна карактеристичност и супериорност. Стручните соработници на оваа книга користат транснационални и трансдисциплинарни перспективи за да дадат историски и современи коментари за сложените односи на поп со Англискиот јазик. Секое поглавје се заснова на оригинално истражување, а есеите го сочинуваат најдобриот единствен том достапен на поп и англискиот имагинарен. Луди Кучиња и Англија : Популарна Музика И Англиски Идентитети (Мек).

Главните карактеристики

Избор на клиент